Рецепти
Топол џин со портокал Ана Ристеска

Зимски сладок коктел кој е одличен за вечерна собиранка со најблиските

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Џин(350 Милилитар)

Сок од портокал(350 Милилитар)

Свеж сок од лимон(1 )

Кафеав шеќер(1 Кафена лажица)

Цимет(1/2 Кафена лажица)

Парчиња портокал(од 1 )

Ананас(2 круга )

Мед(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Ставете ги сите состојки во тенџере и кога течноста ќе почне да врие намалете ја температурата и оставете да врие уште 20 минути.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: