Рецепти
Торта Брзи Гонзалес Ана Ѓорова

Рецепт кој ќе ве врати во детството

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Брашно(15 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Шеќер(30 Супени лажици)

Црно чоколадо(50 Грама)

Маргарин(180 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Какао(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Убаво изматете ги јајцата и шеќерот (15 лажици).
  2. Потоа, постепено додавајте ги маслото, брашното и прашокот за печење.
  3. Во огноотпорен намачкан сад со маргарин и малку набрашнет, ќе печете на 200 степени околу 20 минути.
  4. Направете прелив од млеко, шеќер, маргарин, какао и чоколадо.
  5. Овие состојки со повремено мешање убаво растопете ги, но внимавајте не смее да преврие.
  6. Кога малку ќе подолади тестото, се сече на парчиња (коцки) и потоа се прелива со преливот.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: