Рецепти
Торта Брзи Гонзалес Ана Ѓорова

Рецепт кој ќе ве врати во детството

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Брашно(15 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Шеќер(30 Супени лажици)

Црно чоколадо(50 Грама)

Маргарин(180 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Какао(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Убаво изматете ги јајцата и шеќерот (15 лажици).
  2. Потоа, постепено додавајте ги маслото, брашното и прашокот за печење.
  3. Во огноотпорен намачкан сад со маргарин и малку набрашнет, ќе печете на 200 степени околу 20 минути.
  4. Направете прелив од млеко, шеќер, маргарин, какао и чоколадо.
  5. Овие состојки со повремено мешање убаво растопете ги, но внимавајте не смее да преврие.
  6. Кога малку ќе подолади тестото, се сече на парчиња (коцки) и потоа се прелива со преливот.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: