Рецепти
Торта Брзи Гонзалес Ана Ѓорова

Рецепт кој ќе ве врати во детството

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Брашно(15 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Млеко(200 Милилитри)

Масло(100 Милилитри)

Шеќер(30 Супени лажици)

Црно чоколадо(50 Грама)

Маргарин(180 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Какао(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Убаво изматете ги јајцата и шеќерот (15 лажици).
  2. Потоа, постепено додавајте ги маслото, брашното и прашокот за печење.
  3. Во огноотпорен намачкан сад со маргарин и малку набрашнет, ќе печете на 200 степени околу 20 минути.
  4. Направете прелив од млеко, шеќер, маргарин, какао и чоколадо.
  5. Овие состојки со повремено мешање убаво растопете ги, но внимавајте не смее да преврие.
  6. Кога малку ќе подолади тестото, се сече на парчиња (коцки) и потоа се прелива со преливот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: