Рецепти
Торта со портокали
Вкусна и сочна торта со прекрасна и освежителна арома на свеж портокал
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Портокал(1 )
Брашно(200 Грама)
Маргарин(175 Грама)
Шеќер(175 Грама)
Јајце(3 )
Прашок за печиво(1 )
Кисело млеко(5 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути
- Во подлабок сад се ставаат шеќерот, јајцата, маргаринот и брашното и заедно се матат.
- Портокалот се мие, се лупи и се блендира и потоа се додава во изматената смеса заедно со киселото млеко и прашакот за печиво.
- Се меша добро и се става во кружен калап за печење.
- Тортата се пече на 180 степени, 30-40 минути и откако ќе се испече се посипува со шеќер во прав.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во