Рецепти
Торта со портокали Ана Ѓорова

Вкусна и сочна торта со прекрасна и освежителна арома на свеж портокал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Портокал(1 )

Брашно(200 Грама)

Маргарин(175 Грама)

Шеќер(175 Грама)

Јајце(3 )

Прашок за печиво(1 )

Кисело млеко(5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Во подлабок сад се ставаат шеќерот, јајцата, маргаринот и брашното и заедно се матат.
  2. Портокалот се мие, се лупи и се блендира и потоа се додава во изматената смеса заедно со киселото млеко и прашакот за печиво.
  3. Се меша добро и се става во кружен калап за печење.
  4. Тортата се пече на 180 степени, 30-40 минути и откако ќе се испече се посипува со шеќер во прав.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: