Рецепти
Тортички од туна (посно)
Посно предјадење од туна и компири
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Ставете го желатинот во ладна вода 10-тина минути.
- Во меѓувреме убаво исцедете ја туната и раздробете ја со виљушка. Ставете ја во миксер и матете ја додека добиете хомогена крема.
- Добро исцедете ги листовите од желатин, ставете ги во сад со 2 лажици вино и оставете ги на тивок оган да се растопат.
- Компирите сварете ги, па исцедете ги, излупете ги и испасирајте ги. Измешајте ги со кремот од туна заедно со растопениот желатин, посолете ги и наросете ги со бибер и лажичка сечкан магдонос.
- Смесата префрлете ја врз масна хартија и со помош на хартијата свиткајте ролат. Заврзете ја хартијата на краевите и оставете ја смесата да отстои 3-4 часа во фрижидер.
- Исечете парчиња од ролатот и декорирајте ги со магдонос по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во