Рецепти
Тортички од туна (посно) Ана Ѓорова

Посно предјадење од туна и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ставете го желатинот во ладна вода 10-тина минути.
  2. Во меѓувреме убаво исцедете ја туната и раздробете ја со виљушка. Ставете ја во миксер и матете ја додека добиете хомогена крема.
  3. Добро исцедете ги листовите од желатин, ставете ги во сад со 2 лажици вино и оставете ги на тивок оган да се растопат.
  4. Компирите сварете ги, па исцедете ги, излупете ги и испасирајте ги. Измешајте ги со кремот од туна заедно со растопениот желатин, посолете ги и наросете ги со бибер и лажичка сечкан магдонос.
  5. Смесата префрлете ја врз масна хартија и со помош на хартијата свиткајте ролат. Заврзете ја хартијата на краевите и оставете ја смесата да отстои 3-4 часа во фрижидер.
  6. Исечете парчиња од ролатот и декорирајте ги со магдонос по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: