Рецепти
Тортички од туна (посно) Ана Ѓорова

Посно предјадење од туна и компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ставете го желатинот во ладна вода 10-тина минути.
  2. Во меѓувреме убаво исцедете ја туната и раздробете ја со виљушка. Ставете ја во миксер и матете ја додека добиете хомогена крема.
  3. Добро исцедете ги листовите од желатин, ставете ги во сад со 2 лажици вино и оставете ги на тивок оган да се растопат.
  4. Компирите сварете ги, па исцедете ги, излупете ги и испасирајте ги. Измешајте ги со кремот од туна заедно со растопениот желатин, посолете ги и наросете ги со бибер и лажичка сечкан магдонос.
  5. Смесата префрлете ја врз масна хартија и со помош на хартијата свиткајте ролат. Заврзете ја хартијата на краевите и оставете ја смесата да отстои 3-4 часа во фрижидер.
  6. Исечете парчиња од ролатот и декорирајте ги со магдонос по желба.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: