Рецепти
Тортиља од компири Ана Ѓорова

Вкусен ручек или вечера за четворица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кромид(2 Главици)

Јајце(6 )

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Излупете ги компирите, измијте ги, исушете ги и исечете ги на кришки со дебелина од 2-3 мм. Посолете ги попиперете ги.
  2. Загрејте поголемо количество масло во една тава, додајте ги компирите и пржете ги на умерена температура сè додека не заруменат. Извадете ги со лажица-цедилка и ставете ги врз салфетката за да се впие вишокот на маснотија.
  3. Ситно исечкајте го кромидот и пржете го во тава на 2 лажици масло околу 20 минути.
  4. Изматете ги јајцата со сол и бибер, додајте ги млаките компири и кромид.
  5. Намастете тава со дијаметар од 22 см и на неа пржете ја тортиљата 8 минути. Превртете ја со помош на чинија, па пржете ја од другата страна уште 3 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: