Рецепти
Тост со јајца и сланина Ана Ѓорова

Брз и едноставен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Интегрален леб(4 )

Боранија(200 Грама)

Сланина(100 Грама)

Путер(50 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исчистете ја боранијата, измијте ја и поделете ја на поголеми парчиња. Ставете ја во поголемо количество зовриена и посолена вода, па варете ја 3-4 минути.
  2. Сланината исечете ја на тенки ленти и пржете ја во тефлонска тава без да додавате маснотија, додека зарумени и стане крцкава. Често вртете ја.
  3. Додајте ја исцедената боранија во тавата и пржете ја неколку минути. Додајте бибер и потоа тргнете ги во чинија настрана на топло место.
  4. Путерот растопете го во поголема тава, па на него испржете јајца на око без премногу да се стврднат жолчките. Додајте им сол и бибер по вкус.
  5. Кришките леб исечете ги на триаголници и потпечете ги во тостер.
  6. Поделете ги во 4 чинии, врз нив ставете по едно јајце на око и боранија со сланина. Сервирајте ги веднаш.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: