Рецепти
Тост со јајца и сланина Ана Ѓорова

Брз и едноставен појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Интегрален леб(4 )

Боранија(200 Грама)

Сланина(100 Грама)

Путер(50 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Исчистете ја боранијата, измијте ја и поделете ја на поголеми парчиња. Ставете ја во поголемо количество зовриена и посолена вода, па варете ја 3-4 минути.
  2. Сланината исечете ја на тенки ленти и пржете ја во тефлонска тава без да додавате маснотија, додека зарумени и стане крцкава. Често вртете ја.
  3. Додајте ја исцедената боранија во тавата и пржете ја неколку минути. Додајте бибер и потоа тргнете ги во чинија настрана на топло место.
  4. Путерот растопете го во поголема тава, па на него испржете јајца на око без премногу да се стврднат жолчките. Додајте им сол и бибер по вкус.
  5. Кришките леб исечете ги на триаголници и потпечете ги во тостер.
  6. Поделете ги во 4 чинии, врз нив ставете по едно јајце на око и боранија со сланина. Сервирајте ги веднаш.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: