Рецепти
Традиционален качамак Slavica Caca

Лесно се прави, а има неверојатен вкус и е здраво. Ова е традиционално јадење кое го научив од баба ми и верувам дека ќе остане и понатаму како традиција да се приготвува во нашиот дом.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Литар)

Сол(2 Супени лажици)

Пченкарно брашно(500 Грама)

Билно масло(50 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се ставаат 1 литар вода и 2 лажици сол да зовријат, па се додава пченкарното брашно по можност домашно. Треба да се остави добро да се свари, околу еден час, и потоа се меша со лажица додека не се изедначи смесата.
  2. На оган се ставаат две лажици масло добро да се загрее.
  3. Потоа го вадиме готовиот качамак од тенџерето, кога цела смеса ќе се извади од тенџерето го попрскуваме качамакот со врелото масло и одозгора ставаме џимиринки, пропржени ребра, рендано сирење или кисела павлака по вкус.

 

Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: