Рецепти
Пуслици со урми и бадеми Ана Ѓорова

Ако не сте голем љубител на класичните, испробајте ги овие пуслици кои ќе ги обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(3 )

Шеќер во прав(200 Грама)

Ванилин шеќер(1/2 Пакување)

Лимон(1 )

Брашно(2-3 Супени лажици)

Бадеми(лупени пропржени сечкани 125 Грама)

Бадеми(лупени толчени 125 Грама)

Урми без семки(250 Грама)

Суви смокви(5 )

Путер(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Смоквите исечкајте ги на парчиња, а урмите на резанки и ставете ги во посебни садови.
  2. Белките изматете ги со миксер со шеќерот во прав, ванилиниот шеќер и лимоновиот сок и матете додека белките ја добијат потребната цврстина.
  3. Половина од толчените бадеми додајте ги во садот со урмите и измешајте ги.
  4. Во садот со преостанатите толчени бадеми измешајте ги парчињата смокви и измешајте ги.
  5. Во садот за матење додајте ги урмите со бадеми, сечканите бадеми и смоквите со бадеми, па мешајте додека се соединат.
  6. Со 2 кафени лажици формирајте ги целуфките и редете ги врз намастена и набрашнета тава.
  7. Печете ги 60 минути во загреана рерна на 150°C.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: