Рецепти
Пуслици со урми и бадеми Ана Ѓорова

Ако не сте голем љубител на класичните, испробајте ги овие пуслици кои ќе ги обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Белка од јајце(3 )

Шеќер во прав(200 Грама)

Ванилин шеќер(1/2 Пакување)

Лимон(1 )

Брашно(2-3 Супени лажици)

Бадеми(лупени пропржени сечкани 125 Грама)

Бадеми(лупени толчени 125 Грама)

Урми без семки(250 Грама)

Суви смокви(5 )

Путер(70 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Смоквите исечкајте ги на парчиња, а урмите на резанки и ставете ги во посебни садови.
  2. Белките изматете ги со миксер со шеќерот во прав, ванилиниот шеќер и лимоновиот сок и матете додека белките ја добијат потребната цврстина.
  3. Половина од толчените бадеми додајте ги во садот со урмите и измешајте ги.
  4. Во садот со преостанатите толчени бадеми измешајте ги парчињата смокви и измешајте ги.
  5. Во садот за матење додајте ги урмите со бадеми, сечканите бадеми и смоквите со бадеми, па мешајте додека се соединат.
  6. Со 2 кафени лажици формирајте ги целуфките и редете ги врз намастена и набрашнета тава.
  7. Печете ги 60 минути во загреана рерна на 150°C.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: