Рецепти
Цезар салата Ана Ѓорова

Вкусна освежителна салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Марула(1 Китка)

Пилешки гради(300 Грама)

Кубети(200 Грама)

Жолчка од јајце(1 )

Сол(1 Прстофат)

Маслиново масло(2 Кафени лажици)

Јајце(1 )

Домат(1 )

Рендан пармезан(30 Грама)

Сланина(50 Грама)

Свеж сок од лимон(1 Кафена лажица)

Сенф(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Месото го сечете на мали парчиња, го посолувате и го ставате да се пржи.
  2. Сланината исто така, ја сечете на ситно и ја додавате на пилешкото да се пропржи.
  3. Кога ќе бидат готови месото и сланината, ги вадите на чинија со хартија за да се исцедат од маслото.
  4. Марулата исечете ја на ленти, доматот на коцки и свареното јајце на ленти и сето ова ставете го во сад.
  5. Во садот за салата додајте ги пилешкото месо и сланината и направениот прелив и промешајте сè заедно и на крај наросете со рендан пармезан.
  6. Преливот направете го на следен начин: жолчката со јајцето помешајте ја со лажичка сенф, лимонов сок, малку маслиново масло, сол и бибер.
  7. Сите состојки матете ги со жица неколку минути.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: