Рецепти
Цимет торта
Вкусна цимет торта во 4 чекори која може да ја послужите со топка сладолед од ванила
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 )
Млеко(1 Чаша)
Шеќер(1 Чаша)
Масло(1 Чаша)
Брашно(1 Чаша)
Гриз(1 Чаша)
Мелени ореви(1 Чаша)
Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)
Прашок за печиво(1 Пакување)
Цимет(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Во сад за матење се ставаат млекото и шеќерот и убаво се промешуваат.
- Се додаваат маслото, брашното, гризот, ванилата, прашокот за печиво и од сите нов се прави хомогена смеса.
- Се додаваат и мелените ореви, убаво се меша, а на крај се додава и циметот.
- Се истура во подмачкана тепција бр.32 и се пече на 200 степени половина час, потоа се вади од рерната и се посипува со мелени ореви.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во