Рецепти
Цимет торта Ана Ристеска

Вкусна цимет торта во 4 чекори која може да ја послужите со топка сладолед од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Млеко(1 Чаша)

Шеќер(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Гриз(1 Чаша)

Мелени ореви(1 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Цимет(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Во сад за матење се ставаат млекото и шеќерот и убаво се промешуваат.
  2. Се додаваат маслото, брашното, гризот, ванилата, прашокот за печиво и од сите нов се прави хомогена смеса.
  3. Се додаваат и мелените ореви, убаво се меша, а на крај се додава и циметот.
  4. Се истура во подмачкана тепција бр.32 и се пече на 200 степени половина час, потоа се вади од рерната и се посипува со мелени ореви.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: