Рецепти
Цимет торта Ана Ристеска

Вкусна цимет торта во 4 чекори која може да ја послужите со топка сладолед од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Млеко(1 Чаша)

Шеќер(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Брашно(1 Чаша)

Гриз(1 Чаша)

Мелени ореви(1 Чаша)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Цимет(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Во сад за матење се ставаат млекото и шеќерот и убаво се промешуваат.
  2. Се додаваат маслото, брашното, гризот, ванилата, прашокот за печиво и од сите нов се прави хомогена смеса.
  3. Се додаваат и мелените ореви, убаво се меша, а на крај се додава и циметот.
  4. Се истура во подмачкана тепција бр.32 и се пече на 200 степени половина час, потоа се вади од рерната и се посипува со мелени ореви.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: