Рецепти
Ципура на жар Ана Ристеска

Едноставен ручек кој е одлчичен во комбинација со свежа или крем салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(Ципура 4 Парчиња)

Лимон(2 )

Маслиново масло(80 Милилитри)

Морска сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Рибата се чисти од внатрешноста и убаво се мие.
  2. Во внатрешноста се посолува крупна морска сол.
  3. Во секоја риба се цеди по половина лимон и се затвора.
  4. Рибите се редат во плех и се попрскуваат со маслиново масло. Се остава да стојат во фрижидер околу 6-10 часа.
  5. Се распалува скарата со ќумур, огнот треба да биде умерен.
  6. Се ставаат рибите на решетка за риби и се печат од двете страни по 10 минути.
  7. При печењето, се прелеваат со течноста што е во плехот.
  8. Рибата во внатрешноста треба да остане сочна и лесно да се отстранува месото од коските.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: