Рецепти
Ципура на жар
Едноставен ручек кој е одлчичен во комбинација со свежа или крем салата
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Морска риба(Ципура 4 Парчиња)
Лимон(2 )
Маслиново масло(80 Милилитри)
Морска сол(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Рибата се чисти од внатрешноста и убаво се мие.
- Во внатрешноста се посолува крупна морска сол.
- Во секоја риба се цеди по половина лимон и се затвора.
- Рибите се редат во плех и се попрскуваат со маслиново масло. Се остава да стојат во фрижидер околу 6-10 часа.
- Се распалува скарата со ќумур, огнот треба да биде умерен.
- Се ставаат рибите на решетка за риби и се печат од двете страни по 10 минути.
- При печењето, се прелеваат со течноста што е во плехот.
- Рибата во внатрешноста треба да остане сочна и лесно да се отстранува месото од коските.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во