Рецепти
Ципура на жар Ана Ристеска

Едноставен ручек кој е одлчичен во комбинација со свежа или крем салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Морска риба(Ципура 4 Парчиња)

Лимон(2 )

Маслиново масло(80 Милилитри)

Морска сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Рибата се чисти од внатрешноста и убаво се мие.
  2. Во внатрешноста се посолува крупна морска сол.
  3. Во секоја риба се цеди по половина лимон и се затвора.
  4. Рибите се редат во плех и се попрскуваат со маслиново масло. Се остава да стојат во фрижидер околу 6-10 часа.
  5. Се распалува скарата со ќумур, огнот треба да биде умерен.
  6. Се ставаат рибите на решетка за риби и се печат од двете страни по 10 минути.
  7. При печењето, се прелеваат со течноста што е во плехот.
  8. Рибата во внатрешноста треба да остане сочна и лесно да се отстранува месото од коските.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: