Рецепти
Црн џигер со свинско месо Ана Ѓорова

Вкусна комбинација со зачини, суви пиперки и црвено вино за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(600 Грама)

Свинско месо(200 Грама)

Кромид(2 Главици)

Сува везена црвена пиперка(6-7 )

Бибер

Вегета

Сол

Буковец(малку )

Црвено вино(200 Милилитри)

Масло(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Џигерот се сече на средни парчиња, се мие неколку пати со млака вода и се додава исеченото свинско месо.
  2. Се вари убаво и кога ќе остане малку течност во тенџерето се додава маслото.
  3. Се додава кромидот исечкан на покрупно, се пржи со постојано мешање и откако кромидот ќе омекне, се додаваат црвените суви пиперки покрупно исечкани. Зачинете и продолжете со пржење.
  4. Кога џигерот и месото речиси се испржени, се додава виното и се пржи уште 10 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: