Рецепти
Црн џигер со свинско месо
Вкусна комбинација со зачини, суви пиперки и црвено вино за одличен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свински џигер(600 Грама)
Свинско месо(200 Грама)
Кромид(2 Главици)
Сува везена црвена пиперка(6-7 )
Буковец(малку )
Црвено вино(200 Милилитри)
Масло(300 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Џигерот се сече на средни парчиња, се мие неколку пати со млака вода и се додава исеченото свинско месо.
- Се вари убаво и кога ќе остане малку течност во тенџерето се додава маслото.
- Се додава кромидот исечкан на покрупно, се пржи со постојано мешање и откако кромидот ќе омекне, се додаваат црвените суви пиперки покрупно исечкани. Зачинете и продолжете со пржење.
- Кога џигерот и месото речиси се испржени, се додава виното и се пржи уште 10 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во