Рецепти
Црн џигер со свинско месо Ана Ѓорова

Вкусна комбинација со зачини, суви пиперки и црвено вино за одличен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(600 Грама)

Свинско месо(200 Грама)

Кромид(2 Главици)

Сува везена црвена пиперка(6-7 )

Бибер

Вегета

Сол

Буковец(малку )

Црвено вино(200 Милилитри)

Масло(300 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Џигерот се сече на средни парчиња, се мие неколку пати со млака вода и се додава исеченото свинско месо.
  2. Се вари убаво и кога ќе остане малку течност во тенџерето се додава маслото.
  3. Се додава кромидот исечкан на покрупно, се пржи со постојано мешање и откако кромидот ќе омекне, се додаваат црвените суви пиперки покрупно исечкани. Зачинете и продолжете со пржење.
  4. Кога џигерот и месото речиси се испржени, се додава виното и се пржи уште 10 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: