Рецепти
Црна торта Ана Ѓорова

Мека, чоколадна торта со ореви, бел прелив и шербет која ќе сакате повторно да ја подготвите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(10 )

Шеќер(250 грама + 10 лажици )

Мелени ореви(300 Грама)

Гриз(3 Супени лажици)

Црно чоколадо(200 Грама)

Суво грозје(100 Грама)

Млеко(200 Милилитар)

Вода(200 Милилитар)

Шлаг крем ванила(2 Пакувања)

Шеќер во прав(4-5 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Тесто: се матат јајцата со 10 лажици шеќер додека смесата да згусне. Потоа се додаваат мелените ореви, гризот, топеното чоколадо и сувото грозје.
  2. Смесата се става во плех обложен со хартија за печење и се пече на 180 степени, 35 минути. Се вади и се остава да се олади.
  3. Прелив: 250 г шеќер се вари со 200 мл вода и шербетот полека се прелива врз оладената торта. По можност најдобро е да се остави да преноќи.
  4. Утредента се мати шлаг-кремот, се додава шеќерот во прав и млекото и целата торта се филува.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: