Рецепти
Туна салата Ана Ристеска

Одличен рецепт за ладно предјадење или мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Туна во конзерва(1 Пакување)

Жолчка од јајце(6 )

Мајонез(3 Супени лажици)

Кисели краставички(4 )

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Сварете 6 јајца и издвојте ги жолчките. Ставете ги во сад каде што ќе може да ги испасирате.
  2. Туната исцедете ја од маслото што е во неа и ставете ја кај жолчките.
  3. Додајте мајонез и бибер и почнете да пасирате со вилушката и да мешате сè заедно.
  4. Киселите краставички исечкајте ги на ситни коцки, додајте ги во смесата и посолете по желба.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: