Рецепти
Турска салата од морков и јогурт Ана Ѓорова

Одлично мезе за со ракија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендан морков(4 Чаши)

Јогурт(1 Чаша)

Бел лук, излупен и згмечен(1-2 Чешниња)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Копар(3-4 Супени лажици)

Мајонез(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Во тава загрејте масло и додајте ги ренданите моркови. Пржајте со постојано мешање додека убаво омекнат.
  2. Потоа ставете ги во сад и додајте јогурт, мелен лук, сечкан копар и сол по вкус. Добро измешајте и по желба додајте и лажица мајонез.
  3. Сервирајте ја салатата со леб и со месо.
Турска супа со црвена леќа и зеленчук
Мухалебија
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Сикма
Турски ѓевречиња (посно)
Полнети турски погачици
Птичјо гнездо
Модри патлиџани на турски начин
Пилешко во сос од ореви
Говедско со кромид
Баклава со кадаиф
Мантии
Мини лахмаџун
Баклава со јогурт
Алва од гриз со суво грозје (посно)
Турски погачици
Филџан бурек
Баклава со суви смокви и со јаболки
Турски млечен пудинг
Назли фатма
Сунгер татлија (араванија)
Турски крофни
Пилав од булгур
Воден бурек
Печена скуша со кромид
Турска супа од црвена леќа
Кадаиф со ореви и суво грозје (посно)
Бела алва (посно)
Јагнешко месо со пире од модри патлиџани

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: