Рецепти
Ужинка од урми (посно) Ана Ѓорова

Здрава, безглутенска ужинка без шеќер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Индиски ореви(3/4 Чаша)

Урми без семки(1 Чаша)

Кокосови снегулки(1 1/4 Чаша)

Ванилин шеќер(1/2 Кафена лажица)

Црно чоколадо(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 15 минути

  1. Сомелете ги индиските ореви и измешајте ги со урмите без семки, кокосовите снегулки и ванилата. Повторно сомелете ги состојките во блендер околу 1-2 минути за да добиете хомогена смеса.
  2. Четвртаст калап (со димензии 11х20 см отприлика, а може и друг приближно со таа големина) обложете го со хартија за печење. Сипете ја во него смесата и притиснете со прстите за да ја распоредите добро до дното на садот.
  3. Во друг сад ставете малку вода да зоврие и стопете го чоколадото на пареа, така што, чоколадото ќе го ставите во друг сад кој ќе го ставите над садот со зовриената вода и ќе мешате додека да се растопи чоколадото.
  4. Чоколадото сипете го врз ужината во садот и убаво распоредете го на целата површина. Оставете да се олади, а потоа ставете ја ужината во фрижидер да се стегне најмалку 1 час, па исечете коцки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: