Рецепти
Ванилици со ореви Ана Ристеска

Многу едноствен рецепт за вкусни ванилици кои се топат во уста

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(250 Грама)

Шеќер(100 Грама)

Брашно(200-250 Грама)

Мелени ореви(350 Грама)

Прашок за печиво(1 Прстофат)

Мармалад од кајсии

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 120 минути

  1. Почнете со матење на путерот. Треба да е мек и матете го со миксер. Постепено додавајте го шеќерот, а потоа и брашното, прашакот за печиво и оревите.
  2. Замесете го убаво тестото, а по потреба додајте брашно ако смесата е многу ретка.
  3. Тестото расукајте го со сукало. Треба да биде дебело околу половина сантиметар а потоа сечете фигурчиња со калапи по желба. Внимавајте калапите да не се многу големи бидејќи ванилиците треба да се мали.
  4. Ставете ги ванилиците на тава за печење и печете ги околу 10 минути на 180 степени.
  5. Од кога ќе ги испечете, почекајте да се оладат и потоа залепете ги како сендвичи со малку мармалад во средина.
  6. Од кога ќе ги споите колачињата, тркалајте ги во шеќер во прав и уживајте.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: