Рецепти
Варена скуша Ана Ѓорова

Здрав рецепт за ручек од скуша

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(600 Грама)

Маслиново масло(50 Милилитри)

Путер(50 Грама)

Кромид(2 Главици)

Лук(3 Чешниња)

Праз(1 Стебло)

Брашно(4 Кафени лажици)

Бело вино(40 Милилитри)

Вода(40 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Свеж магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Исчистете ја скушата и пресечете ја на покрупни парчиња.
  2. Во поголема тава на загреано масло испржете ги ситно исечканите кромид, лук и праз, 2 до 3 минути и промешајте.
  3. Ставете го брашното, налејте со вода и вино.
  4. Зачинете со сол, лимонов сок, магдоносот и гответе уште 15 минути на умерена температура.
  5. Потоа, ставете ги парчињата скуша во тавата и варете се додека не испари 2/3 од течноста.
  6. Сервирајте и уживајте во здравиот оброк.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: