Рецепти

Варени јајца полнети со печурки
Вкусно предјадење од јајца полнети со крем од шампињони
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(8 )
Свежи шампињони(300 Грама)
Путер(1 Кафена лажица)
Лук(1 Чешне)
Крем сирење(60 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Во тава на оган растопете го путерот, додајте го целото чешне лук и пропржете го, да пушти мирис.
- Исечете ги печурките на ситни парчиња, па пропржете ги во тавата со лукот неколку минути.
- Додајте го ситно сечканиот магдонос, отстранете го чешнето лук од тавата и зачинете со сол и бибер.
- Излупете ги варените јајца, преполовете ги по должина и извадете ги жолчките.
- Смесата со печурки ставете ја во блендер, додајте ги жолчките и крем сирењето и добро изблендирајте за да добиете кремаста смеса.
- Белките од јајце полнете ги со приготвената смеса.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во