Рецепти
Варени јајца полнети со печурки Ана Ѓорова

Вкусно предјадење од јајца полнети со крем од шампињони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Свежи шампињони(300 Грама)

Путер(1 Кафена лажица)

Лук(1 Чешне)

Крем сирење(60 Грама)

Сечкан магдонос

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во тава на оган растопете го путерот, додајте го целото чешне лук и пропржете го, да пушти мирис.
  2. Исечете ги печурките на ситни парчиња, па пропржете ги во тавата со лукот неколку минути.
  3. Додајте го ситно сечканиот магдонос, отстранете го чешнето лук од тавата и зачинете со сол и бибер.
  4. Излупете ги варените јајца, преполовете ги по должина и извадете ги жолчките.
  5. Смесата со печурки ставете ја во блендер, додајте ги жолчките и крем сирењето и добро изблендирајте за да добиете кремаста смеса.
  6. Белките од јајце полнете ги со приготвената смеса.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: