Рецепти
Варени остриги на јапонски начин Ана Ристеска

За овој рецепт претходно е потребно да имате припремено зеленчукова супа

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Остриги(300 Грама)

Бело вино(5 Кафени лажици)

Соја сос(5 Кафени лажици)

Бистра зеленчукова супа(400 Милилитри)

Ориз(150 Грама)

Сол(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Ставете ги остригите во цедалка, посипете ги со многу сол и измијте ги со вода, па исцедете ги. Потоа префрлете ги во поголем сад и прелијте ги со вино и соја сос.
  2. Ставете ја да се вари бистрата супа, додајте и ориз и оставете да се вари 30тина минути.
  3. Потоа додајте ги остригите, поклопете го садот и варете уште 20тина минути. Сервирајте и послужете.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: