Рецепти
Вариво од тиквички и домати Ана Ѓорова

Ова јадење се служи ладно, како прилог со риба или месо или како лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Домат(250 Грама)

Лук(4-5 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Масло(200 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измијте ги тиквичките и не ги лупете, а потоа исечете ги на коцки.
  2. Ставете ги во лонец и додајте ги излупените и тенко исечените домати.
  3. Врз доматите ставете ситно исечкан магдонос, ситно исечкан лук, сол бибер и сето ова се прелива со 200 грама масло и 1 лажица вода.
  4. Лонецот се поклопува и се става на оган на умерена температура да се вари. Одвреме навреме протресувајте го лонецот, меѓутоа не мешајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: