Рецепти
Вариво од тиквички и домати Ана Ѓорова

Ова јадење се служи ладно, како прилог со риба или месо или како лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 Килограм)

Домат(250 Грама)

Лук(4-5 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Масло(200 Милилитри)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измијте ги тиквичките и не ги лупете, а потоа исечете ги на коцки.
  2. Ставете ги во лонец и додајте ги излупените и тенко исечените домати.
  3. Врз доматите ставете ситно исечкан магдонос, ситно исечкан лук, сол бибер и сето ова се прелива со 200 грама масло и 1 лажица вода.
  4. Лонецот се поклопува и се става на оган на умерена температура да се вари. Одвреме навреме протресувајте го лонецот, меѓутоа не мешајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: