Рецепти

Вариво од тиквички и домати
Ова јадење се служи ладно, како прилог со риба или месо или како лесно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тиквичка(1 Килограм)
Домат(250 Грама)
Лук(4-5 Чешниња)
Свеж магдонос(1 Китка)
Масло(200 Милилитри)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Измијте ги тиквичките и не ги лупете, а потоа исечете ги на коцки.
- Ставете ги во лонец и додајте ги излупените и тенко исечените домати.
- Врз доматите ставете ситно исечкан магдонос, ситно исечкан лук, сол бибер и сето ова се прелива со 200 грама масло и 1 лажица вода.
- Лонецот се поклопува и се става на оган на умерена температура да се вари. Одвреме навреме протресувајте го лонецот, меѓутоа не мешајте.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во