Рецепти
Веганска паштета од грав Ана Ѓорова

Вегански рецепт со 0% холестерол

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(100 Грама)

Праз

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Таан од сусам(1 Супена лажица)

Суво оригано(1 Прстофат)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Најпрвин сварете го гравот.
  2. Во садот од кујнскиот миксер ставете ги варените зрна грав и додајте поситно исечкан праз и малку кромид, поситно исечкана пиперка (оние кои сакаат пикантен вкус, може да стават лута пиперка или буковка).
  3. Ставете две до три лажици вода во која се варел гравот и измиксајте со блендерот.
  4. Смесата ставете ја во сад и додајте една лажица сусамов таан.
  5. Зачинете со малку суво и ситно изронето нане или оригано (по желба) и додајте сол по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: