Рецепти
Веганска паштета од грав Ана Ѓорова

Вегански рецепт со 0% холестерол

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(100 Грама)

Праз

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Таан од сусам(1 Супена лажица)

Суво оригано(1 Прстофат)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Најпрвин сварете го гравот.
  2. Во садот од кујнскиот миксер ставете ги варените зрна грав и додајте поситно исечкан праз и малку кромид, поситно исечкана пиперка (оние кои сакаат пикантен вкус, може да стават лута пиперка или буковка).
  3. Ставете две до три лажици вода во која се варел гравот и измиксајте со блендерот.
  4. Смесата ставете ја во сад и додајте една лажица сусамов таан.
  5. Зачинете со малку суво и ситно изронето нане или оригано (по желба) и додајте сол по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: