Рецепти
Вегански чоколаден мус со авокадо Ана Ѓорова

Здрав чоколаден десерт без додаток на шеќери кој е едноставен за подготовка и е одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Авокадо(1 )

Урми без семки(1 )

Какао(1 Супена лажица)

Цимет(1/8 Кафена лажица)

Екстракт од ванила(1/8 Кафена лажица)

Вода(50 Милилитри)

Хималајска сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Авокадото излупете го и извадете му ја семката. Потоа ставете го во блендер со останатите состојки и изблендирајте додека да добиете хомогена смеса. Додајте повеќе течност по потреба.
  2. Послужете го кремот со свежо овошје по вкус.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: