Рецепти
Вегански чоколаден мус со авокадо Ана Ѓорова

Здрав чоколаден десерт без додаток на шеќери кој е едноставен за подготовка и е одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Авокадо(1 )

Урми без семки(1 )

Какао(1 Супена лажица)

Цимет(1/8 Кафена лажица)

Екстракт од ванила(1/8 Кафена лажица)

Вода(50 Милилитри)

Хималајска сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Авокадото излупете го и извадете му ја семката. Потоа ставете го во блендер со останатите состојки и изблендирајте додека да добиете хомогена смеса. Додајте повеќе течност по потреба.
  2. Послужете го кремот со свежо овошје по вкус.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: