Рецепти
Виршли со јајце Ана Ѓорова

Интересен и декоративен појадок со кој може да ги израдувате вашите најдраги

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Виршлата ја сечеме на половина по должина на еден сантиметар оддалеченост од едниот крај. Од виршлата формираме срце. Краевите на виршлата ги прицврстуваме со чепкалка.

01

 

02

2. Истата постапка ја повторуваме со сите виршли и така ги редиме во тавче со масло. Во секое срце кршиме по едно јајце, посолуваме и наросуваме малку црн пипер

3. Виршлите со јајцата се печат во загреана рерна на 220 степени околу 15 минути.

4. Откако ќе се испечат виршлите, им ги отстрануваме чепкалките и ги сервираме во чинија, па декорираме со зеленчук по желба.

Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: