Рецепти
Виршли со јајце Ана Ѓорова

Интересен и декоративен појадок со кој може да ги израдувате вашите најдраги

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Виршлата ја сечеме на половина по должина на еден сантиметар оддалеченост од едниот крај. Од виршлата формираме срце. Краевите на виршлата ги прицврстуваме со чепкалка.

01

 

02

2. Истата постапка ја повторуваме со сите виршли и така ги редиме во тавче со масло. Во секое срце кршиме по едно јајце, посолуваме и наросуваме малку црн пипер

3. Виршлите со јајцата се печат во загреана рерна на 220 степени околу 15 минути.

4. Откако ќе се испечат виршлите, им ги отстрануваме чепкалките и ги сервираме во чинија, па декорираме со зеленчук по желба.

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: