Рецепти
Виршли со јајце
Интересен и декоративен појадок со кој може да ги израдувате вашите најдраги
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути
- Виршлата ја сечеме на половина по должина на еден сантиметар оддалеченост од едниот крај. Од виршлата формираме срце. Краевите на виршлата ги прицврстуваме со чепкалка.
2. Истата постапка ја повторуваме со сите виршли и така ги редиме во тавче со масло. Во секое срце кршиме по едно јајце, посолуваме и наросуваме малку црн пипер
3. Виршлите со јајцата се печат во загреана рерна на 220 степени околу 15 минути.
4. Откако ќе се испечат виршлите, им ги отстрануваме чепкалките и ги сервираме во чинија, па декорираме со зеленчук по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во