Рецепти
Вкусна димена салама Ана Ристеска

Француски специјалитет кој најдобро оди во комбинација со компир салата или кисела зелка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинска димена салама(800 Грама)

Кромид(1 Главица)

Каранфилче(4 )

Лук(2 Чешниња)

Морков(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалкуод 45 минути

  1. Излупете ги морковите, лукот и кромидот.
  2. Каранфилчето ставете го во кромидот.
  3. Ставете го месото и другите состојки во тавче. Прелијте го со вода.
  4. Оставете да почне да врие и гответе го на тивко 35 минути.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: