Рецепти
Зајак на далматински начин
Рецепт за љубителите на зајачко месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути
- Зајакот печете го на малку масло и исечете го на парчиња.
- Во сад ставете 2 лажици масло, сечкан лук, магдонос и рузмарин. Врз тоа наредете ги парчињата месо и прелијте го со течноста со која се печело месото.
- Повремено додавајте супа или вода.
- Пред служење додајте лимонов сок и варете го уште 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во