Рецепти
Зајак на далматински начин Ана Ристеска

Рецепт за љубителите на зајачко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1 )

Лук(4 Чешниња)

Магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Зајакот печете го на малку масло и исечете го на парчиња.
  2. Во сад ставете 2 лажици масло, сечкан лук, магдонос и рузмарин. Врз тоа наредете ги парчињата месо и прелијте го со течноста со која се печело месото.
  3. Повремено додавајте супа или вода.
  4. Пред служење додајте лимонов сок и варете го уште 30 минути.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: