Рецепти
Зајак на далматински начин Ана Ристеска

Рецепт за љубителите на зајачко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1 )

Лук(4 Чешниња)

Магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Зајакот печете го на малку масло и исечете го на парчиња.
  2. Во сад ставете 2 лажици масло, сечкан лук, магдонос и рузмарин. Врз тоа наредете ги парчињата месо и прелијте го со течноста со која се печело месото.
  3. Повремено додавајте супа или вода.
  4. Пред служење додајте лимонов сок и варете го уште 30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: