Рецепти
Здрави ќофтиња од брокула Leo Katarovski

Ќофтиња без месо? Зошто да не! Експериментирајте со овој лесен рецепт и пробајте го во пикантна верзија или нешто слично по ваш вкус.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брокула(400 Грама)

Лебни трошки(1 Чаша)

Јајце(2 )

Сирење(150 Грама)

Лук во прав(1 Прстофат)

Суво оригано(1 Прстофат)

Ленено семе(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Сварете ја брокулата и иситнете ја на помали парчиња.
  2. Во исечканата брокула додајте ги јајцата, сирењето, лукот, ориганото, меленото ленено семе и доволно лебни трошки да добиете убава хомогена смеса, од која ќе направите мали ќофтиња.
  3. Вака припремените ќофтиња печете ги во тава, до златножолта боја од двете страни.
  4. Послужете ги со тартар сос или со некоја фина салата. Уживајте во здравиот оброк.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: