Рецепти
Зелен ролат Ана Ристеска

Лесен ролат со сирење и спанаќ кој е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Масло(150 Милилитри)

Јајце(3 )

Прашок за печиво(1 )

Јогурт(200 Милилитри)

Свежи шампињони(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Спанаќ(300 Грама)

Сол

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се поготвува за помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на оган, спанаќот се обарува и се пропржува. Се трга од оган и се додаваат рендан кашкавал, сечкани печурки, рендано сирење, оригано и малку сол.
  2. Настрана во друг сад се матат 3 јајца со маслото, јогуртот, прашокот за печиво, малку сол и со брашното.
  3. Откако ќе се соедини тестото убаво, се додава претходно приготвениот фил од спанаќ и се промешува со лажица.
  4. Тестото се истура во калап обложен со хартија за печење и се пече на 160 степени, околу 40 минути.
  5. Откако ќе се испече, ролатот се сече на парчиња.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: