Рецепти
Зелен ролат Ана Ристеска

Лесен ролат со сирење и спанаќ кој е одлично предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Масло(150 Милилитри)

Јајце(3 )

Прашок за печиво(1 )

Јогурт(200 Милилитри)

Свежи шампињони(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Сирење(100 Грама)

Спанаќ(300 Грама)

Сол

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се поготвува за помалку од 60 минути

  1. Во тенџере на оган, спанаќот се обарува и се пропржува. Се трга од оган и се додаваат рендан кашкавал, сечкани печурки, рендано сирење, оригано и малку сол.
  2. Настрана во друг сад се матат 3 јајца со маслото, јогуртот, прашокот за печиво, малку сол и со брашното.
  3. Откако ќе се соедини тестото убаво, се додава претходно приготвениот фил од спанаќ и се промешува со лажица.
  4. Тестото се истура во калап обложен со хартија за печење и се пече на 160 степени, околу 40 минути.
  5. Откако ќе се испече, ролатот се сече на парчиња.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: