Рецепти
Зеленчук со кари Ана Ристеска

Макробиотски рецепт кој може да го комбинирате со било каква риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(2 Главици)

Морков(1 )

Боранија(150 Грама)

Интегрално пченично брашно(1 Чаша)

Масло(3 Супени лажици)

Вода(200 Милилитри)

Кари во прав(2 Кафени лажици)

Сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Ситно исечканиот кромид пржете го додека не поцрвене, додајте му морков, кари во прав и брашно.
  2. Сè тоа заедно пржете го околу десетина минути.
  3. Во друг сад, сварете ја боранијата и додајте ѝ брашно.
  4. Варете на тивок оган 30 минути и на крај посолете.
  5. Боранијата исцедете ја и додајте ја во пропржениот зеленчук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: