Рецепти
Зелка со телешко месо
Потпечена зелка со месо и зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Зелка(1/2 )
Телешко месо(500 Грама)
Црн лук(3 Главици)
Морков(1-2 )
Жолта пиперка(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Месото и лукот се сечкаат и се пржат во огноотпорен сад со загреано масло.
- Откако месото ќе омекне, се додаваат ренданиот морков и сечканата зелка.
- По 10-тина минути се додава брашно, пиперка и бибер.
- Сето ова се полива со вода, се посолува по вкус, се покрива со капак и се готви половина час.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во