Рецепти
Желе-ролат (посно) Ана Ристеска

Брз десерт одличен за постите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви смокви(500 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Мелени ореви(250 Грама)

Какао(1 Супени лажици)

Желе бомбони(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Смоквите се мелат и се мешаат со какаото. Посебно се вари шеќерпт со оревите, колку да провријат. Се расукуваат смоквите и над нив се посипува шербетот со оревите.
  2. Врз кората се реди желето во разни бои.
  3. Кората се витка во ролат, па озгора се попрскува со шеќер во прав или со стопено посно чоколадо.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: