Рецепти
Желе-ролат (посно) Ана Ристеска

Брз десерт одличен за постите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви смокви(500 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Мелени ореви(250 Грама)

Какао(1 Супени лажици)

Желе бомбони(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Смоквите се мелат и се мешаат со какаото. Посебно се вари шеќерпт со оревите, колку да провријат. Се расукуваат смоквите и над нив се посипува шербетот со оревите.
  2. Врз кората се реди желето во разни бои.
  3. Кората се витка во ролат, па озгора се попрскува со шеќер во прав или со стопено посно чоколадо.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: