Рецепти
Желе-ролат (посно) Ана Ристеска

Брз десерт одличен за постите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суви смокви(500 Грама)

Шеќер(150 Грама)

Мелени ореви(250 Грама)

Какао(1 Супени лажици)

Желе бомбони(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Смоквите се мелат и се мешаат со какаото. Посебно се вари шеќерпт со оревите, колку да провријат. Се расукуваат смоквите и над нив се посипува шербетот со оревите.
  2. Врз кората се реди желето во разни бои.
  3. Кората се витка во ролат, па озгора се попрскува со шеќер во прав или со стопено посно чоколадо.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: