Рецепти
Жолта торта Ана Ристеска

Лесна торта со едноставни состојки која можете да ја послужите со топка сладолед

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(8 )

Шеќер(250 Грама)

Гриз(16 Супени лажици)

Брашно(8 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Млеко(1 Литар)

Шеќер(800 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Се матат јајцата со 8 лажици шеќер, треба да се матат се додека смесата не стои цврсто во садот.
  2. Откако ќе се изматат убаво јајцата се додаваат 16 лажици гриз, 8 лажици брашно и прашок за печиво. Се мешаат со лажица додека смесата не се соедини.
  3. Тортата се пече во тепсија претходно премачкана со масло и посипана со брашно околу 40 минути во загреана рерна.
  4. Откако ќе се излади, се приготвува шербет со 1 литар млеко и 800 г шеќер да зовријат. Потоа со црпалка се става постепено врз тортата се додека не се полее убаво.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: