Состојки
Зајачко месо Месото од зајак во кулинарството е позната состојка во подготовка на многу специјалитети. Имено, зајачкото месо се смета за квалитетно месо со низок степен на холестерол и калории во споредба со други видови месо (јагнето содржи 319 калории на 100 грама месо, говедското и свинското месо пак, до 380 калории, додека 100 грама зајак изнесува 136 калории), а меѓу другото, зајакот има фино мускулно влакно и меко, глатко месо. Експертите тврдат дека зајакот е квалитетно и корисно животно. Зајачкото месо всушност, содржи голема количина на белковини и е лесно сварливо затоа се препорачува негова редовна консумација бидејќи помага во стабилизација на метаболизмот.    
Со оваа состојка може да ги приготвите следниве рецепти
ПРИКАЖИ ПОВЕЌЕ
 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: