Рецепти
Чорба од зајак со шампињони Ана Ѓорова

Вкусна, кремаста чорба од печурки и зајак. Пред подготовка на рецептот, потребно е зајакот да отстои два дена во маринадата на ладно место.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(2 Килограми)

Кромид(3 Главици)

Супа од печурки(1 Пакување)

Лук(3 Чешниња)

Компир(2 )

Морков(4 )

Свежи шампињони(200 Грама)

Вода(1 Литар)

Оцет(2 Децилитри)

Магдонос(2 Китки)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. За подготовка на маринадата, ви се потребни следните сосотојки: 1 литар зовриена вода, оцет, 2 моркови, магдонос, 2 главици кромид и бибер.
  2. Месото два дена пред приготувањето оставете го да стои во изладена маринада на ладно место. По два дена извадете го и зачинете го со бибер и зачини по желба.
  3. Останатата главица кромид испржете ја, додајте зачини, 2 рендани моркови, исечкани компир и лук. Додајте мелен пипер и полијте со маринадата.
  4. Потоа додајте ги шампињоните, а пред крај на готвењето и супата од шампињони. По желба згуснете со брашно.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: