Рецепти
Зајачко месо со оцет и тревки Ана Ристеска

Балкански специјалитет од зајачко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1 Килограм)

Рузмарин(2 Гранчиња)

Лук(4 Чешниња)

Жалфија(4 Листови)

Магдонос(5 Гранчиња)

Бел дестилиран оцет(1,5 Децилитри)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Излупете го лукот и исечете го на не премногу мали парчиња. Исчистете ги ароматичните тревки и ситно исечкајте ги.
  2. Загрејте го маслото во тава, па додајте ги парчињата месо и пржете ги се додека не поруменат. Потоа додајте ги лукот, солта и белиот вински оцет, кој ќе го оставите да испари.
  3. Намалете ја температурата, посипете го месото со ароматичните тревки, поклопете ја тавата и продолжете да ги пржите 35-40 минути, додавајќи малку вода доколку е потребно. На крајот од пржењето додајте лажица црн вински оцет.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: