Рецепти
Зајачко месо со рузмарин Ана Ѓорова

Динстано зајачко месо со ароматични зачини и билки во бело вино – превкусен специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1 Килограм)

Сланина(30 Грама)

Рузмарин(1 Гранче)

Мајчина душичка(1 Китка)

Жалфија(3 Листови)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Бело вино(1/2 Чаша)

Суво оригано

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Лукот и кромидот излупете ги и исечкајте ги ситно со сланината и со половина од ароматичните тревки.
  2. Пржете го зајачкото месо, претходно исечено на парчиња, на масло 5 минути мешајќи го, па додајте ги исечканите состојки.
  3. Посолете, попиперете и полијте со виното, па динстајте го месото уште 30 минути со повремено мешање.
  4. На крајот од пржењето месото треба да биде меко и заруменето. Посипете го со останатите тревки и послужете го.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: