Рецепти
Бисквит торта со јаболки Ана Ѓорова

Лесна и вкусна непечена торта – комбинација на пудинг, бисквити и овошје што сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(500 Грама)

Бисквити(500 Грама)

Шеќер(250 Грама)

Црно чоколадо(200 Грама)

Пудинг од ванила(2 Пакувања)

Пудинг од чоколадо(2 Пакувања)

Млеко(8 Децилитри)

Вода(6 Децилитри)

Цимет(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тепсијата обложете ја со пластична фолија, па на дното распоредете ги бисквитите.
  2. Чоколадниот пудинг растворете го со 150 мл млеко. Преостанатото млеко варете го во тенџере со 100 г шеќер, па кога ќе зоврие додајте му го разматениот пудинг.
  3. Мешајте додека смесата се згусне, а потоа прелијте ја преку подготвените бисвити во тепсијата.
  4. Врз пудингот наредете уште еден ред бисквити.
  5. Јаболките излупете ги и исечкајте ги на коцкички, па варете ги во 4 дл вода со 150 г шеќер.
  6. Додајте го циметот, варете уште кратко, па кога ќе омекнат јаболките и ќе се сварат, измиксирајте ги.
  7. Пудингот од ванила измешајте го со 2 дл вода, додајте ги измиксираните јаболки и мешајте на тивок оган додека да згусне.
  8. Со филот се преливаат бисквитите, па се реди уште еден ред бисквити.
  9. На крајот целата торта може да ја прелиете со топено и рендано чоколадо или со уште пудинг.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: