Рецепти
Бургери со говедско месо Ана Ѓорова

Одлични се за скара во дворот со пријателите, а се едноставни и брзи за подготвување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено говедско месо(300-350 Грама)

Кромид(1 поголема главица )

Сол

Бибер

Кашкавал(на ленти 100 грама )

Домат(1 )

Марула

Бургер леб(6 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Кромидот излупете го и исечете го на средни парчиња, а доматот на кругови и ставете ги во посебни чинии.
  2. Од меленото месо правете плескавици со средна големина, не многу тенки. Зачинете ги со сол и бибер по вкус.
  3. Загрејте ја скарата и печете го месото од двете страни. Ставете го во чинија настрана и покријте го.
  4. Потоа ставете ги парчињата кромид и печете ги убаво од сите страни додека да омекнат. Ставете ги настрана во чинија.
  5. Лепчињата за бургери потпечете ги малку од двете страни.
  6. Плескавиците вратете ги на скара и одозгора ставете ги парчињата кашкавал.
  7. Печете ги така додека се растопи кашкавалот, а потоа веднаш во топлите лепчиња ставете плескавица со кашкавал, печен кромид, тркалца домат и сечкана зелена салата.
  8. Бургерите послужете ги веднаш.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: