Рецепти
Грил-салата Ана Ѓорова

Летна салата од печен зеленчук што може да ја подготвите за ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиквичка(1 средна )

Домат(2 )

Црвена пиперка(2-3 )

Кромид(1 поголема главица )

Сечкан магдонос(1 лажица )

Фета сирење(100 Грама)

Лимон(1/2 )

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

Црни маслинки

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Пиперките испечете ги, излупете ги и исечете ги на ленти.
  2. Потоа доматите, тиквичките, кромидот и лукот исечете ги на коцки со дебелина од 0,5 см. Измешајте ги состојките и посипете ги со малку маслиново масло.
  3. Приготвениот зеленчук потпечете го на скара 2-3 минути од двете страни.
  4. Потоа ставете го во соодветна чинија и додајте ги печените пиперки, фета-сирењето, магдонос и сол по желба, прелејте ја салатата со сок од цеден лимон.
  5. Сè добро измешајте и оставете ја салатата во фрижидер добро да се олади.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: