Рецепти
Полнети пирошки од компири Ана Ѓорова

Пирошки од варени компири со фил од шунка и кашкавал за вкусна вечера или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(3 )

Млеко(150 Милилитри)

Жолчка од јајце(2 )

Сол(1 Супена лажица)

Вегета(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Квасец(1 коцка )

Маргарин(50 Грама)

Брашно(500 Грама)

Пилешка салама(300 грама )

Кашкавал(300 грама )

Белка од јајце(3 )

Лебни трошки(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во топло млеко се пасираат компирите (претходно варени) и маргаринот.
  2. Потоа се додаваат 2 жолчки, солта, вегетата, шеќерот, квасецот и брашното. Се замесува тврдо тесто.
  3. Од замесеното тесто се прават топчиња и се расукуваат тенки кори.
  4. Корите се полнат со рендан кашкавал и рендана салама и се завиткуваат како кифли.
  5. Пирошките се валкаат во изматените белки, а потоа во лебните трошки и се пржат во загреано масло додека да заруменат.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: