Рецепти
Рататуи ражничи Ана Ѓорова

Вегетаријанска скара од маринирани зеленчуци за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Суво нане(1 Кафена лажица)

Балсамико оцет(3 Супени лажици)

Соја сос(3 Супени лажици)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Тиквичка(1 )

Црвен кромид(1/2 Главица)

Црвена бабура(1/2 )

Домат(2 )

Модар патлиџан(1 помал )

Свежи шампињони(8 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Во голем сад измешајте ги соја сосот, оцетот балсамико, сувото нане и маслиновото масло.
  2. Исечете го зеленчукот во приближно иста форма и големина, па потопете ги во маринадата.
  3. Оставете ги 24 часа во фрижидер.
  4. Маринираните зеленчуци ставете ги на дрвени стапчиња и печете ги на скара додека убаво омекнат од двете страни.
  5. Сервирајте ги во чинија и полијте ги со останатата маринада.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: