Рецепти
Кифли со виршла и кашкавал Ана Ѓорова

Исто како во пекара, само домашно за појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(400 Грама)

Виршли(6-8 )

Сол

Кашкавал(6-8 парчиња )

Вода(150 Милилитри)

Маргарин

Млеко(150 Милилитри)

Квасец(20 грама свеж )

Масло(1-2 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Квасецот разматете го со водата и млекото, па со преостанатите состојки се замесува тесто и се остава да отстои 1 час.
  2. Тестото се дели на топчиња, па секое топче малку се развлекува и од долната страна се засекува на лентички.
  3. Се става варена виршла и лента кашкавал и се витка.
  4. Постапката се повторува со сите кифли, а на крај се премачкуваат со маргарин или со јајце и се наросува сусам или сол.
  5. Се печат во рерна на 200 степени, 20 минути.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: