Рецепти
Манџа со џигер Ана Ристеска

Пријатен ручек!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(500 Грама)

Кромид(2 Главици)

Зелена пиперка(3 )

Домат(2 )

Ориз(50 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Сол

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Џигерот се вари и се сечка на ситни парчиња.
  2. Ситно исечканиот кромид се пржи во малку загреано масло. Се додаваат пиперките и заедно се динстаат. Потоа се додава оризот и 3 дл вода.
  3. Кога ќе зоврие водата се додаваат изренданите домати и лукчето. Се посолува по вкус.
  4. Се додава џигерот, се убаво да проврие и спремно е за сервирање.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: