Рецепти
Манџа со џигер Ана Ристеска

Пријатен ручек!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(500 Грама)

Кромид(2 Главици)

Зелена пиперка(3 )

Домат(2 )

Ориз(50 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Сол

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Џигерот се вари и се сечка на ситни парчиња.
  2. Ситно исечканиот кромид се пржи во малку загреано масло. Се додаваат пиперките и заедно се динстаат. Потоа се додава оризот и 3 дл вода.
  3. Кога ќе зоврие водата се додаваат изренданите домати и лукчето. Се посолува по вкус.
  4. Се додава џигерот, се убаво да проврие и спремно е за сервирање.
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: