Рецепти
Пилешко на индиски начин Ана Ѓорова

Убаво зачинети пилешки гради за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Зелена пиперка(1 )

Домат(5 )

Црвена бабура(1 )

Лук(1 Чешне)

Ким(семки 1/2 Кафена лажица)

Ким(мелен 1 Кафена лажица)

Коријандер(зрна 1 Кафена лажица)

Ѓумбир во прав(1 Кафена лажица)

Чили во прав(1/2 Кафена лажица)

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Во дрвен сад за толчење ставете сол и додајте ги зрната коријандер, па истолчете ги и додајте ги чилито и мелениот ким. Повторно истолчете додека зачините се измешаат.
  2. На загреано масло во вок тава на оган кратко запржете ги семките ким.
  3. Додајте сечкан кромид и гмечен лук и пржете.
  4. Додајте ги пиперките откако кромидот ќе омекне.
  5. А, откако и парчињата пиперки ќе омекнат, додајте ги карито, ѓумбирот и мешавината од толчени зачини.
  6. Пилешките гради исечкајте ги на коцки и додајте ги во тавата.
  7. Додајте ги и излупените и исечкани домати и динстајте 15 минути.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: