Рецепти
Пржен и филуван крап Ана Ѓорова

Специјалитет од крап

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Крап(1 Килограм)

Ориз(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Сечкан магдонос(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Сол(2 Кафени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Кафени лажици)

Брашно(4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 120 минути

  1. Рибата се чисти, се мие и се посолува.
  2. Кромидот ситно се сечка и се пржи на загреан зејтин.
  3. Во испржениот кромид се додава претходно обарен ориз во солена вода.
  4. Кромидот и оризот се пржат заедно, па се додава малку магдонос, бибер и црвен пипер.
  5. Во оризот се става сок од лимон.
  6. Со овој фил од ориз се полни рибата, се зашива со конец, а потоа се валка во брашно и целата се пржи на загреано масло додека да поцрвени.
  7. Потоа, рибата се префрла во сад за печење и се пече еден час на умерена температура.
  8. Се сече и служи на крупни парчиња додека е топла.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: