Рецепти
Риба со жалфија Ана Ѓорова

Лесен и едноставен рецепт за риба што одлично оди со чаша бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибји филети(4 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Сол(по вкус )

Масло(8 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(неколку капки )

Брашно(4 Супени лажици)

Јајце(1 )

Вода(1 Супена лажица)

Презла(1 Чаша)

Рендан пармезан(4 Супени лажици)

Путер(2 Супени лажици)

Жалфија

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути + 1 час во маринада

  1. Главицата кромид ситно исечкајте ја, а чешнето лук истолчете го во дрвен сад со солта, 8 лажици масло и измешајте со неколку капки сок од лимон.
  2. Исчистените риби прелијте ги со маринадата и оставете ги отстојат 1 час во фрижидер.
  3. Потоа филетите риба измијте ги и исцедете ги, 4 лажици брашно измешајте со сол, јајцето и 1 лажица вода и матете.
  4. На ова додајте 1 чаша презла и 4 лажици пармезан (заедно се мешаат).
  5. Путерот се загрева и жалфијата се става одозгора врз рибита, кои се извалкани со брашно, јајцето и презлите и се пржат од двете страни по 6 минути.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: